Deelnemers 2018

Wie doen er mee?

Dat is nu nog niet bekend.
De Chessity Nationale Pupillendag is een officiële Nederlandse kampioenschap. Dit houdt in dat alleen jeugdschakers die zich voor het NK kwalificeren mogen meedoen. Zo’n NK-plaats kun je in de wacht te slepen op het persoonlijke jeugdkampioenschap (PJK) van de onderbond waarin jij speelt.

Heb jij je via het PJK van jouw onderbond gekwalificeerd?
Dan ontvang je rond half mei van de Schaakbond een officiële uitnodiging voor deelname. Nadat alle kinderen hun deelname bevestigd hebben bij de Schaakbond, publiceren wij op deze pagina de deelnemerslijsten.


Hoe oud zijn de pupillen?

F-pupillen: t/m 9 jaar (geboren in 2009)

G-pupillen: t/m 8 jaar (geboren in 2010)

H-pupillen: t/m 7 jaar (geboren in 2011 of later)

Het reglement van de KNSB bepaalt dat deelnemers(sters) aan een jeugd-NK in 2018 de voor hun categorie vermelde leeftijd pas bereiken op of na 1 januari 2018.


Hoeveel spelers mogen er per bond meedoen?

Het aantal spelers per leeftijdscategorie wordt jaarlijks door de KNSB vastgesteld. Dit is de verdeling van de beschikbare plaatsen over de onderbonden:

Vrijplaatsen

In de categorieën F, G en H (algemeen) kunnen ook enkele vrijplaatsen beschikbaar zijn. Deze worden door de KNSB toegewezen via voordracht van de onderbonden.

Daarnaast zijn er nog kinderen die persoonlijk gerechtigd zijn om mee te doen doordat ze vorig jaar Nederlands kampioen zijn geworden in hun leeftijdscategorie of doordat ze zich op het Open Nederlands Kampioenschap hebben gekwalificeerd.