De kampioenen zijn bekend!

Mees de Heij van schaakvereniging JSC Magnus Leidsche Rijn (Utrecht) is de Pupillenkampioen van Nederland 2017 geworden. Spannend was dat wel. In de categorie F eindigde niet alleen hij met 6 punten, dat dezelfde deden ook Lauri Maris (Winterswijk) en Ivan Ponomarev (Eindhoven). Na toepassing van het reglement werd Mees de winnaar op weerstandspunten. Lauri was tweede én meisjeskampioen bij de F’s. Ivan kreeg de beker voor de derde prijs mee naar huis.

Bekijk hier de eindstand F

In Categorie G werd Ansh Jakhari uit Spijkenisse de Jeugdkampioen van Nederland 2017 tot met acht jaar. Hij haalde net als Max de Vreugd Pezo uit Amsterdam 6 punten, maar won op weerstandspunten. De derde prijs was voor de jarige (!) Gachatur Kazarjan (Helmond), die op koers lag voor de titel maar deze door verlies in de laatste ronde uit zijn vingers liet glippen. Sophia Jonkman uit Beverwijk werd bij de 8-jarigen de Meisjeskampioene.

Bekijk hier de eindstand G

In de jongste groep, de H’s, was Tommy Grooten uit Eindhoven de beste. Met 6,5 punt was hij duidelijk een maatje te groot voor de rest van veld. Alleen in de laatste ronde speelde hij remise, maar de grote beker was verdiend voor hem. Nummer twee was Aurelia Heukelom (5,5), die daarmee ook voor het tweede jaar op rij meisjeskampioene werd bij de G’s. Op de derde plek eindigden met vijf punten Evan Gelten (Wierden) en Oscar Verwer (Dordrecht), die met exact gelijke weerstandspunten en SB-punten drie andere kinderen met vijf punten achter zich lieten. Jonathan Vijver eindigde in deze groep als vijfde. Door een foutje bij het opschrijven van de eindstanden kreeg echter de nummer zes, Vincent van Rijn (minder weerstands en SB-punten), de beker voor de vijfde plaats uitgereikt. Voor Jonathan is inmiddels een nieuwe beker besteld, die hij zeer binnenkort op feestelijke wijze alsnog uitgereikt krijgt.

Bekijk hier de eindstand H

De kampioenen van 2017 op een rijtje:

Pupillenkampioen van Nederland
Mees de Heij (JSC Magnus Leidsche Rijn)

Pupillenkampioene van Nederland
Lauri Maris (WSG Winterswijk)

Jeugdkampioen van Nederland tot en met 8 jaar
Ansh Jakhari (SV Spijkenisse)

Jeugdkampioene van Nederland tot en met 8 jaar
Sophia Jonkman (Kennemer Combinatie)

Jeugdkampioen van Nederland tot en met 7 jaar
Tommy Grooten (ESV / WLC)

Jeugdkampioene van Nederland tot en met 7 jaar
Aurelia Heukelom (Caïssa)

Geplaatst in Nieuws.

Eén reactie

  1. Pingback: De kampioenen zijn bekend! | Schaaksite

Reacties zijn gesloten.