Welkom

Chessity Nationale PupillendagWelkom bij Chessity Nationale Pupillendag 2018, het Nederlands kampioenschap schaken voor F-, G- en H-pupillen (6 t/m 9 jaar) dat wordt gehouden op zaterdag 23 juni 2018. De Nationale Pupillendag vindt in 2018 voor de tweede keer plaats in Meppel, waar de Meppeler Schaakvereniging de organisatie voor drie jaar op zich heeft genomen.

De Meppeler Schaakvereniging (MSV) is een gezellige schaakclub met een bloeiende jeugdafdeling. Onze jeugd is actief op toernooien en levert al een aantal jaren deelnemers aan nationale kampioenschappen. Zo hebben wij als begeleiders en ouders van MSV-schakertjes ook de Nationale Pupillendag leren kennen als een fantastisch jeugdschaakevenement. Met veel plezier zetten wij ons in om van de Chessity Nationele Pupillendag een groot schaakfeest te maken voor alle deelnemers.

Hoofdsponsor: Chessity

In de online schaakmethode Chessity hebben wij een hoofdsponsor gevonden die zijn naam aan dit mooie jeugdevenement wil verbinden. We zijn erg blij met deze samenwerking.

Chessity zorgt met zijn digitale schaakmethode waarmee kinderen spelenderwijs (beter) leren schaken voor een ongekende impuls van het jeugd- en schoolschaken in Nederland. De afgelopen drie jaar hebben al 14.500 kinderen leren schaken met Chessity en het aantal basisscholen dat dankzij Chessity schoolschaken aanbiedt, groeit gestaag door. Ook steeds meer verenigingen ontdekken Chessity als eigentijdse, 21e-eeuwse schaakmethode. Uiteraard is er tijdens het toernooi volop gelegenheid om kennis te maken met Chessity.

Tip voor deelnemers: Chessity is heel geschikt om thuis te oefenen met schaken en nieuwe dingen te leren.

Plezier en prestatie

De Chessity Nationale Pupillendag is het officiële Nederlandse Kampioenschap Schaken voor kinderen tot en met 9 jaar. Dat betekent dat de beste jeugdschakers uit heel Nederland op 23 juni naar Meppel komen. Wie het toernooi wint, mag zich in zijn of haar leeftijdscategorie een jaar lang Nederlands kampioen noemen!

Al die heel jonge talentjes bij elkaar, die proberen elkaar te slim af te zijn op het schaakbord, die omgaan met vreugde, spanning en tegenslag, maar vooral heel erg genieten van schaakspel. En al die ouders, opa’s, oma’s en trainers die meeleven en soms nog zenuwachtiger zijn dan de kinderen zelf – het is een feest om mee te maken!

Dat is precies hoe wij de Chessity Nationale Pupillendag willen neerzetten: een nationaal kampioenschap waar op hoog niveau wordt geschaakt en iedereen zijn eigen, persoonlijke topprestatie probeert te leveren, maar waar plezier en sportiviteit het allerbelangrijkste zijn. Zodat meedoen aan de Chessity Nationale Pupillendag voor alle deelnemers een ervaring is om nooit te vergeten.