2011

Winnaars 2011

Mick van Randtwijk (De Schaakmaat Apeldoorn) is in Roosendaal Pupillenkampioen van Nederland 2011 geworden. Hij eindigde met 6 uit 7 gelijk met Sjoerd van Roon (HMC Calder Den Bosch) en Jeffrey van Eek (Veenendaalse SV). Bij de pupillen wordt er geen barrage gespeeld maar gekeken naar de weerstandspunten en die waren duidelijk in het voordeel van Mick.

Aliya Scholten maakte het succes voor de Schaakmaat nog groter want zij werd Pupillenkampioene van Nederland 2011 voor Titia van Os (De Toren Arnhem) en Julie Anne Hermanns (SHTV Den Haag).

Jeugdkampioen van Nederland bij de achtjarigen werd Jonas Hilwerda (SC De Paardensprong Groningen) voor Maarten Hoeneveld (VAS Amsterdam) en Gilian Honkoop (SC Assendelft). Bij de meisjes van acht jaar werd Eva van Harten (Op Eigen Wieken Leiden) meisjeskampioen voor Alba Camacho (SV Leiderdorp) en Eva Zijdemans (SV Almelo).

Bij de zevenjarigen werd Siem van Dael (SV Leudal) Jeugdkampioen van Nederland voor Lucas Nguyen (SSV Klim-Op/Charlois Europoort) en Khoi Pham (VAS Amsterdam). Jeugdkampioene in deze categorie werd Catharine Hulleman (De Schaakmaat Apeldoorn) voor Shamati Willemse (Pionnetjes Schiedam) en Tess van Randtwijk (De Schaakmaat Apeldoorn).

Het was een geslaagde dag bij De Pion in Roosendaal met maar liefst dertig live borden en ouders die geweerd werden uit de speelzalen. Ook het projecteren van de indelingen op de digitale borden in de lokalen beviel erg goed. Monique Stam werd nog even in het zonnetje gezet door toernooidirecteur Ger IJzermans voor haar inzet voor het jeugdschaak in Nederland.

Hicham Bouhlafa heeft een filmpje gemaakt, Ad Bruijns maakte mooie foto's die een goede indruk geven van de Pupillendag en er zijn ook foto's van alle prijswinnaars gemaakt. Nog meer foto's en filmpjes van de Pupillendag 2011 zijn te vinden via het Flickr account van De Pion.

De helft van alle partijen is op live borden gespeeld. Die partijen zijn te vinden in onderstaande pgn's:

De organisatie dankt iedereen voor een bijdrage aan deze fantastische schaakdag!